Vyhľadávanie


Využite septembrové slnko na cvičenie vonku!

07.09.2010 13:59

Letné horúčavy už dávno pominuli, mračná ustúpili a septembrové slniečko krásne hreje. Tak prečo nevyužiť príjemné počasie a nezašportovať si vonku v prírode? Cvičenie vonku poteší nielen vaše zdravie či postavu, ale zlepší vám aj náladu a budete sa cítiť v skvelej fyzickej a psychickej pohode. Tak na čo ešte čakáte? Vyberte si z lákavej ponuky septembrových športov!

 

 

Čaro septembrovej prechádzky!

 

Spoznajte krásy okolia, vyberte sa na prechádzku do lesa, k brehu rieky, alebo sa len tak túlajte po neznámych trasách, objavujte krásnu prírodu a tešte sa z pohybu. Vyhraďte si na prechádzku aspoň polhodinu, vyvetrajte si hlavu, v pokoji premýšľajte a vychutnávajte si pokoj okolitej prírody. Prechádzka lesom posilní srdcovo-cievny systém, priaznivo pôsobí na kosti, kĺby, svaly ale slúži aj ako podpora imunity. Ďalej zbavuje organizmus stresu a prináša pocity eufórie a dobrej nálady.

Tip: Počítadlo krokov Motion spoľahlivo spočíta množstvo krokov, a vďaka nemu si môžete vypočítať aj množstvo spálených kalórií, či približný počet prejdenej vzdialenosti. Ako? Pomocou jednoduchých výpočtoch, založených na fakte, že:

1krok = cca 1meter (u dospelej osoby).

Odporúčaný denný počet krokov sa prepočítava na 10km, čiže 10 000 krokov.

Navyše, pri 10km chôdze, môžete spáliť 2050 kJ, čo predstavuje približne kalórie 50g slaných chipsov.

 

Na kolesách, s vetrom o preteky!

 

Vedeli ste, že práve ženy bicyklistky majú najkrajšie nohy na svete? Vďačia tomu neustálemu pohybu stehenných, zadkových a lýtkových svalov. Nemusíte podstúpiť taký tvrdý tréning ako športovkyne, cyklistky, stačí ak vysadnete na bicykel aspoň raz za týždeň. Šliapnite poriadne do pedálov, nechajte sa unášať krásnym počasím a vyhláste vetru preteky! Na začiatok zvoľte miernejšie tempo, bicyklovanie by malo trvať len 20 minút denne

 

Oprášte švihadlo od prachu, zaspomínajte si na detské časy!

 

Skákanie cez švihadlo nie je len obľúbenou činnosťou deti, ale nevinné „poskakovanie“ slúži aj ako účinná pomoc pri chudnutí. Zaspomínajte si na detské časy, vezmite do rúk švihadlo a začnite športovať. Spravte denne aspoň 100skokov, alebo sa môžete pridŕžať vzorca: 100skokov x 3série = 300 skokov denne. Ak sa vám bude toto tempo máliť, môžete skákať aj na čas. Ideálny „skákací maratón“ by mal trvať 10minút, no vyžaduje skvelú kondíciu a pravidelné cvičenie. Preto, aj pri skákaní buďte opatrná, aby ste si nepresilil hlavne lýtkové svaly. Švihadlo, narozdiel od predchádzajúcich športových pohybov, precvičuje svalstvo človeka komplexne. Zameriava sa na hornú, dolnú ale aj brušnú časť svalstva.

 

Tip: Vyskúšajte digitálne švihadlo Motion Digital Jump Rose, ktoré okrem pútavého vzhľadu, je aj skvelé počítadlo skokov a skvelý poradca pri chudnutí.

 

Foto zobrazené na: www.napavalleyyogaretreats.com

 


Zdroj fotiek: www.oriflame.sk