Vyhľadávanie


Udržte si opálenú pokožku čo najdlhšie!

07.09.2010 11:58

Dlhé hodiny, mnoho dní ste sa poctivo „pražili“ na slniečku a výsledkom je krásne, opálená pokožka. No s príchodom jesene, sa musíte rozlúčiť nielen s koncom teplého, letného počasia, ale aj zamatovo hnedej pokožky. Naozaj je to tak? Nie! Netrvajte tvrdohlavo na udržaní hnedej pokožky počas celého roka, ale nevzdávajte sa jej ani tak ľahko! Existuje totižto kompromis, s ktorým si letný nádych pokožky môžete predĺžiť a pri pohľade do zrkadla s radosťou spomínať na tohtoročnú dovolenku...

 

Dôležitá hydratácia!

 

Po lete, je pokožka zväčša nielen krásne opálená, ale aj suchá a dehydrovaná. Suchá pokožka má za následok tvorenie suchých šupiniek, a následne stratu bronzového nádychu pokožky. Ak chcete zostať čo najdlhšie očarujúcou „čokoládkou“, zabráňte tomu, aby sa vaša pokožka začala „šúpať“ ako cibuľa! Výživa a hydratácia sú základom! Úplne postačí ak si namiešate domácu masku na tvár a pokožku.

Domáca maska na tvár a pokožku: roztlačte zelené avokádo a zmiešajte ho s 1malou lyžicou ovsených vločiek a 2 malými lyžicami smotany. Môžete pridať aj pár kvapiek olivového oleja. Všetky ingrediencie zmiešajte a aplikujte na tvár. Na pokožku celého opáleného tela, použite len zmes smotany a avokáda. Obe masky nechajte pôsobiť po dobu 15minút.

 

Výživa pre hnedú pokožku: betakarotén a meď!

 

Betakarotén slúži nielen ako vnútorná prevencia pred spálením (samozrejme v kombinácii s opaľovacím krémom), ale dokáže napomôcť aj k udržaniu hnedej pokožky aj po lete. Tento vzácny provitamín A, nájdete napríklad v paradajkách, cvikle, mrkve, ale aj v kapuste a hlávkovom šaláte. Meď zabezpečuje látkovú premenu a vďaka nemu sa tvorí hnedé farbivo – melanín, po ktorom tak túžime. Výsledkom užívania medi, je aj pružná pokožka plná života. Tvorbu melanínu, môžete podporiť konzumáciou rýb, orechov či čerstvej zeleniny. Konzumácia mäsa tiež prispieva k zvýšeniu medi v organizme.

 

Jemný píling a vlažná sprcha!

 

A nakoniec kozmetická starostlivosť o hnedú pokožku. Medzi vhodné kozmetické prípravky, patrí jemný píling – najlepšie z morských produktov a z výťažkov ovocia. Píling z morských rias, má veľmi účinné, čistiace schopnosti, pokožku osvieži a vzpruží. Výťažok z jablka, resp. pektín v ňom, zas vyrovnáva prirodzenú hladinu vlhkosti pokožky, stará sa o hydratáciu a jemné, šetrné odstránenie odumretých buniek. Zabudnite aspoň na chvíľu, na nešetrné drhnutie kože tvrdými, sisalovými rukavicami a soľou a uprednostnite citlivú starostlivosť o jemnú, hnedú pokožku tela aj pleti. Sprchujte sa radšej vo vlažnej vode, pretože horúce kúpele a teplá voda by mohli mať za následok odstránenie aj „dobrých“, hnedých buniek. A to určite nechcete...

 

 


Zdroj fotiek: www.oriflame.sk