Vyhľadávanie


Hrozno-kozmetický zázrak z viniča

07.09.2010 11:46

Sladkú chuť hrozna pozná každý. Ale vedeli ste o tom, že hroznové bobuľky sa, ako skrášľujúci prostriedok, využívali už v starovekom Egypte? Slávna Kleopatra, najkrajšia žena vtedajších čias, vraj každý deň pila hroznovú šťavu a mala v obľube hroznovú kúru. Hrozno je teda nielen zdrojom zdravia, ale aj krásy. Vyskúšajte modernú, hroznovú kúru aj vy a presvedčte sa o samotných účinkoch hrozna na vlastnej koži! Doslovne!

 

Hroznová kúra na odporúčanie Kleopatry

 

Hroznová kúra nie je žiadna prísna diéta; je skôr detoxikačný deň, počas ktorého sa organizmus zbavuje nahromadených škodlivých látok. Počas tohto dňa je dovolená len konzumácia hroznových bobuliek. Tak, ako kedysi Kleopatra pila hroznovú šťavu, aj základom dnešnej, hroznovej kúry, je vypitie aspoň 0,5l šťavy z hrozna denne. Okrem zdravotnej stránky, kúra sa zameriava aj na estetickú časť.

 

Kúra, zameraná na krásu spočíva v nasledujúcich kozmetických účinkoch:

1.      Vyčistenie pleti do hĺbky pórov – hroznová šťava čistí pleť do hĺbky, póry nerozširuje a pleť krásne rozžiari. Povrch pleti je na dotyk jemný, pleť je napnutá a vyhladená.

Tip: Nemáte doma hrozno? Nevadí! Namiesto hrozna z viniča, môžete použiť hroznový antioxidačný gél na tvár, ktorý rovnako dokonale zbaví póry nečistoty a pleť po použití zostane krásne čistá a zdravá.

2.      Výživa a hydratácia pokožky – maska z hrozna napomáha obnoviť rovnováhu pokožky, dopĺňa ju o vzácne výživové látky a dostatočne ju hydratuje. Do pokožky sa tak dostanú dôležité látky – aminokyseliny, vitamíny a minerálne látky.

Tip: Masku z hrozna si pripravíte aj jednoduchou aplikáciou už hotovej masky od spoločnosti Oriflame. Hroznová antioxidačná zlupovacia maska, nielenže odstráni odumreté čiastočky pokožky, ďalej vyvažuje tón pokožky a dodáva jej svieži, zdravý odtieň.

3.      Pomoc pre unavené a namáhané ruky – vďaka svojmu jedinečnému zloženiu, hrozno prebudí unavené ruky, upokojí pokožku rúk po manuálnej práci a zabezpečí im dokonalý komfort.

4.      Vyhladenie vrások dekoltu a viditeľné omladenie – hroznové bobuľky preukázateľne vyhládzajú vrásky, vyrovnávajú povrch pleti a majú na svedomí aj posilnenie tkaniva, čiže upevnenie kolagénových väzieb. Keďže hrozno pôsobí aj ako antioxidant, spomaľuje proces starnutia a tým má omladzujúce účinky.

Tip: Pre viditeľnejšie výsledky, môžete spojiť výživu s vyhladením vrások v podobe nočného alebo denného antioxidačného krému na pleť.

5.      Zvláčnenie a upokojenie pre suché pery – zapáčila sa vám hroznová kúra a chcete vyskúšať ďalší hroznový trik? V takom prípade, si natrite pery hroznovou šťavou a vaše pery sa v momente premenia na dokonalé!

Tip: Lesk na pery Glos Berries obsahuje zvláčnujúci komplex z hroznových zrniečok a v kombinácii so šípkovým olejom, perám dodá potrebnú výživu, hydratáciu a neodolateľný lesk!

 


Zdroj fotiek: www.oriflame.sk