Vyhľadávanie


5 jednoduchých trikov s púdrom, ktoré zvládnete aj vy!

07.09.2010 13:41

 Krásne namaľovaná pleť nemusí byť výsledkom len šikovných rúk vizážistov. Naniesť správne púder na tvár, tak, aby zvýraznil pekné črty tváre a naopak zakryl nedokonalosti, je skutočné umenie. A práve preto máte možnosť priučiť sa 5. jednoduchým trikom s púdrom, ktoré zvládnete aj vy ako neodborník.

 

 

Kam naniesť púder, aby tvár bola svieža a rozžiarená?

 

Túžite po sviežej, jemnej pleti, ktorá bude žiariť zdravím a krásou? Žiadny problém! Naneste malé množstvo púdru na nos, bradu a spánky. Štetcom ďalej spravte ťah od stredu líc smerom k vlasom a rozotrite púder do stratena. Ak má vaša pleť sklon k masteniu, rozotrite púder aj na T-Zónu, okrem nosa a brady, aj na čelo.

 

Ako opticky zúžiť širší nos?

 

Trápi vás širší nos? Neviete si s ním rady? Tak vyskúšajte malý kozmetický trik s púdrom. Optické zúženie nosa docielite, ak aplikujte púder svetlejšieho odtieňu na profil a špičku nosa. Tmavší odtieň púdru, aplikujte po oboch stranách nosu. Výsledok bude stáť za to!

 

Chcete zvýrazniť lícne kosti?

 

Máte bacuľatejšie líca, v ktorých sa lícne kosti doslova strácajú? Premeňte nevýrazné, lícne kosti na do očí bijúce, atraktívne črty tváre. Ako na to? Potrebujete na to len dva púdre – svetlejší a tmavší. Svetlý púder naneste na spodnú oblasť čeluste, púder rozotrite po oboch stranách čeluste, na celé čelo a na strednú líniu lícnych kostí. Na hornú líniu lícnych kostí, použite tmavší púder, ktorý rozotrite smerom k ušiam. Tmavý púder aplikujte v malom množstve aj na spánky.

 

Máte hranatý typ tváre a výrazné lícne kosti?

 

Máte opačný problém – vystupujúce lícne kosti sú príliš výrazné? V tvári ste vychudnutá a uprednostnili by ste radšej plnšie tvary? V takom prípade, aplikujte tmavší púder, okrem čela aj na bradu. Svetlejší odtieň púdru naneste na strednú líniu lícnych kostí, čím lícne kosti ustúpia do úzadia a vyniknú plnšie črty tváre.

 

Zmatnená pleť, ktorá vydrží čo najdlhšie?

 

Púder je teda nielen vhodný pomocník pri korekcii nedokonalostí tváre, ale pokožku udržuje kompaktnú, celistvú a dodáva jej krásny, hebký nádych. Mastná, lesklá pleť je zvlášť vhodná pre užívanie púdru, nakoľko potrebuje zmatnenie a odstránenie lesku. Púder sa odporúča aplikovať aj na miesta pod očnými viečkami, keďže práve táto, často podceňovaná oblasť, dokáže rozjasniť celú tvár. Ak túžite mať stále krásnu pleť počas celého dňa, nezabudnite mať po ruke vždy púder.

 

Foto bolo zobrazené na: www.lipstickmasala.com

 


Zdroj fotiek: www.oriflame.sk